Máis de 500 persoas participaron da III Trail Heroica Sacra que partiu desde Chantada

RibeiraSacraXa
Esta edición acolleu diversas tipoloxías de carreira, con 33 km, 23 km, Relevos, unha carreira de 12 km para os máis pequenos e dúas distancias de andaina
Trail-Heroica-Sacra-2024
1 Xul 2024

A III edición da Trail Heroica Sacra acolleu a participación de máis de 500 persoas que saíron da praza do Cantón de Chantada este domingo, 30 de xuño, organizada por GTR Galaico Trail Run e Peña Saltasebes Chantada, coa colaboración dos concellos de Chantada e do Saviñao.

Así, houbo unha carreira Trail de 33 km, unha carreira Trail de 23 km, unha Trail de Relevos e unha carreira Trail de 12 km para cadetes, así como houbo dúas distancias de andaina, unha de 8 km e outra de 10 km.

No caso da Andaina, a saída foi desde o casco antiguo de Chantada para descubrir a baixada do Rio Asma, percorreron a zona de "escairos" centenarios, monte autóctono e remataron no Camiño de Inverno, nunha das bodegas máis emblemáticas da Ribeira Sacra do Miño.

Con respecto aos gañadores, na clasificación final do Trail de 33 km, o gañador absoluto foi Fernando Arca Casal, o segundo foi Federico Losada Conde e o terceiro foi Alberto Villamor Roibas. Con respecto á muller mellor clasificada, esta foi Patricia Noya Rodríguez.

Pola súa parte, no Trail de 23 km, o gañador foi Jose Candia Louzao, o segundo foi Eloy Martínez Faro e o terceiro Martín Barreiro Gómez. A muller mellor clasificada nesta categoría foi Rosa María Araujo Losada.

Por outra banda, os equipos gañadores da carreira de Relevos de 23 km foron Soutos, Antela e CD Biosbardo. E, no caso, do Trail Cadete de 12 km, os gañadores foron Roi Mourón Varela, Aldan Pollan Cela e Samuel Otero; mentres que a rapaza mellor clasificada nesta categoría foi Alba Bujan Miguens.